• Louweshoek Amsterdam Nieuw-West

  Versterken leefbaarheid en sfeer in het complex 

  Opdrachtgever: Woonzorg Nederland
  Opdracht: versterken leefbaarheid en sfeer in het wooncomplex Louweshoek.

  In opdracht van Woonzorg Nederland heb ik samen met bewoners de leefbaarheid en de sfeer in het complex Louweshoek verbeterd. Louweshoek telt 148 tweekamerwoningen en ligt in Amsterdam Nieuw-West, tegenover het Slotervaartziekenhuis. De leefbaarheid in het wooncomplex Louweshoek werd door bewoners slecht beoordeeld. Onderzoek uit april 2014 liet zien dat de bewoners de leefbaarheid gemiddeld met een 5,9 beoordelen. De sfeer binnen het complex scoorde nog slechter; gemiddeld een 5,3. Sinds de asbestcalamiteiten was de leefbaarheid en de sfeer in het complex volgens veel bewoners verder verslechterd. In 2015 ben ik samen met bewoners begonnen aan het proces Welkom Thuis. Tijdens de eerste huisbezoeken heb ik bewoners gevraagd of zij mee wilden werken aan het verbeteren van de leefbaarheid. Hoewel veel bewoners gefrusteerd waren over de gang van zaken rondom de asbestsanering, waren toch 10 bewoners bereid om hun schouders te zetten onder het proces Welkom Thuis. 

 • Inmiddels heeft dat al veel resultaten opgeleverd: focus, visie, concrete doelen, de asbestsanering is inmiddels afgerond, de parkeerplaats is helemaal opgeknapt, de binnentuin is klaar, steeds meer bewoners zijn actief geworden bij Welkom Thuis, er zijn veel activiteiten georganiseerd zoals schoonmaakacties en Burendag, overlastgevers zijn uitverhuisd, het is rustiger, schoner en gezelliger geworden in de Louweshoek. Er is een expositiewand geplaatst in de toegangspoort tot het complex, met daarin foto's van huiskamers van bewoners. Vanuit de pop-up huiskamer in de grote hal en in de binnentuin hebben we veel idee├źn van bewoners opgehaald. En het allerbelangrijkste is dat bewoners nu aangeven: 'de Louweshoek is weer van ons'!

  Laatste nieuws:
  Op dit moment zijn wij de laatste klus aan het uitvoeren in de Louweshoek. Het opfleuren van de grote hal en de etagehallen. 

  Welkom Thuis artikel