• Kwekkerij

    Kletsen, kweken, broeden en groeien

    Geïnspireerd door de vele moestuinen die door bewoners van onderop worden georganiseerd heb ik de Kwekkerij ontwikkeld. De Kwekkerij is een sociale aanpak waar alles bij elkaar komt. Allereerst is het een ontmoetingsplaats. Een soort openluchtwijkcentrum. Lekker kletsen en elkaar ontmoeten. Ten tweede is het een kwekerij. Een grote moestuin waar de gekweekte groenten in een groentestalletje worden verkocht. Een pluktuin waar diverse bloemen worden gekweekt en mensen tegen een kleine vergoeding zelf bloemen kunnen plukken. Zelf geen zin in plukken? Geen probleem, in de bloemenstal kunt u kant en klare bossen bloemen kopen. De kruiden uit de kruidentuin worden gebruikt voor de thee in het theehuis of voor de maaltijden in het kleinschalige restaurant. Het fruit uit de boomgaard wordt in het fruitstalletje verkocht. Op het terras kunt u heerlijke fruitshakes nuttigen van sojamelk of zelfgemaakt ijs. Wij bezorgen ook aan huis de Kwekkerijbox, met verse groenten, fruit en andere levensmiddelen.

    De Kwekkerij is ook een broedplaats voor vernieuwing. Bij de wensput broeden mensen op creatieve ideeën om de buurt en de wijk te verbeteren.
    In de Kwekkerij groeien mensen door elkaar te ontmoeten, met elkaar samen te werken, capaciteiten in te zetten en van elkaar te leren. De Kwekkerij is er voor iedereen. Jong en oud, werkzoekenden, alle culturen, dagbesteding, mensen met een smalle beurs, kwetsrijke mensen, creatievelingen, ondernemers enz.