• Dreamers

  'We moeten naar een andere zorg, een andere vorm van hulp en ondersteuning. En een ander denken over welvaart en welzijn'

  "if you can dream it, you can do it!' (Walt Disney)

  Wij hebben een droom! En wij zijn Marcel Verheij van de Wolfskuil, Natalie Spaans van Sociaal Eigen Wijs en Ben Koenen van Ben Koenen BV.
  Onze droom is, dat wij in 2018 Dreamers hebben ontwikkeld tot een landelijk, preventief en innovatief programma voor jongeren van 10-15 jaar.
  Landelijk: als onderdeel van Dreamers, komen jongeren uit heel Nederland naar de Wolfskuil in Ommen. Voor een weekend fun, frisse lucht en een avontuurlijk programma, waar dromen werkelijkheid worden.

  Preventief: jongeren gaan de uitdaging aan om hun dromen te realiseren. Dreamers versterkt het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, sociale vaardigheden, talenten, democratisch burgerschap en ondernemerschap bij jongeren. Jongeren leren dat als je voor een dubbeltje geboren bent, je best een kwartje kunt worden. Het versterken van de zelfkracht bij de jongeren en hun omgeving (ouders, buurtbewoners, sociale netwerken) voorkomt het beroep op dure professionele hulp en ondersteuning. • Innovatief: Dreamers gaat uit van de intrinsieke motivatie (de droom) van de jongere zelf. Jongeren gaan de uitdaging aan om hun droom te realiseren. Van droom naar ambitie naar uitdaging naar uitvoering naar succes! Dit doen zij samen met hun dreamcoaches: ouders, buurtgenoten, vrijwilligers, iemand uit het sociale netwerk of een professional. Ook het bedrijfsleven wordt betrokken bij de realisatie van de dromen.
  Bij Dreamers wordt de formule uit de buurt – in de buurt gehanteerd. Het programma wordt zowel buiten de buurt (in de Wolfskuil) uitgevoerd, als ook in de buurt zelf. Voor Dreamers is het belangrijk dat jongeren uit hun vertrouwde omgeving gehaald worden, om hun droom te bepalen en de uitdaging aan te gaan om de droom te realiseren.

  Laatste nieuws:
  Inmiddels hebben wij van de provincie Overijssel een subsidie ontvangen. Daarmee kunnen we Dreamers goed in de markt zetten. De gemeente Ommen, het Samen Doen Team (sociaal wijkteam) en de welzijnsorganisatie Wijz zijn enthousiast. Hopelijk kunnen we na de zomervakantie de eerste Dreamers in Ommen uit gaan voeren. In de hoop dat er vervolgens veel steden en dorpen zullen volgen. Dreamers is een preventieve aanpak voor jongeren van 10-15 jaar en een antwoord op de transformatie van het sociale domein.