• Woonwensen in beeld brengen

    'Burgers zijn mondiger geworden, omdat ze meer toegang tot kennis hebben'

    Van 2003 tot en met 2006 heb ik gewerkt aan de sociale wederopbouw van de door de vuurwerkramp getroffen wijk Roombeek in Enschede. Daar kreeg ik veel te maken met het domein volkshuisvesting en heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om wonen, scholing, werken en samenleven in een goede balans te krijgen.

    Inmiddels behoort het in beeld brengen van woonwensen en het betrekken van bewoners bij groot onderhoud, renovatie en sloop/nieuwbouw ook tot mijn expertise. Maar wel gecombineerd met een sociale opgave. Voorbeelden zijn de asbestsanering Louweshoek Amsterdam Nieuw-West, woningverbetering in de Adelbuurt, groot onderhoud Wanningflat en de ondersteuning Buurtraad Vogelbuurt in Apeldoorn bij de renovatie Vogelplein. De fysieke opgave als vliegwiel voor een socialere samenleving. 

    Als specialist in community werk heb ik samen met Michel Coenen de Woonkrachtmeter ontwikkeld. Een app om de woonwensen van bewoners in beeld te brengen. Deze app is met succes gebruikt bij de uitvoering van het sloop/nieuwbouwproject van woningbouwcorporatie de Alliantie in de Staalmanpleinbuurt in Amsterdam-West.