• Singer songwriter

  'Op mijn 16e ben ik begonnen als singer songwriter'

  Heel wat jaren geleden kocht ik samen met een vriend mijn eerste gitaar in Utrecht. Een spaans gitaartje waarop ik de eerste stappen zette richting, wat ik toen nog niet wist, een levenslange hobby. Ik ben die vriend nog steeds dankbaar dat hij mij heeft overgehaald om een gitaar te kopen. Zonder lessen, maar afkijken bij mijn vrienden en uit de boeken, kreeg ik de gitaar steeds beter onder de knie. Daarna begon het zingen. Tot ergenis van mijn familie als ik op verjaardagsfeestjes niet te stoppen was. 
  Het repertoire bestond uit natuurlijk Boudewijn de Groot en andere Nederlandstalige artiesten. Toen al had ik een voorliefde voor het Nederlandstalige lied. Maar ook 'Angie' of 'Wish you were here' kwamen regelmatig langs. Hoe trots was ik, toen ik eindelijk 'Stairway to heaven' onder de knie had.
  Al heel snel begon ik met het schrijven van eigen muziek en teksten. Vooral om mijn liefdes te bezingen en daar boekte ik redelijke resultaten mee. Al kwam dat toen volgens mij niet door mijn zangkwaliteiten.

  Na de singer songwriter periode begonnen de bands. Ik heb er aardig wat versleten. In 't Harde, Harderwijk, Wolvega, Swifterbant, Ommen en Zwolle. Met 12 jaar Kwatta als de afsluiting. En nu ben ik weer singer songwriter. Treed ik af en toe op, maar neem ik vooral mijn songs op om ze te delen.

 • Want delen is het nieuwe hebben. We leven in een andere tijd, waarin de muziekindustrie ook is veranderd. Een platencontract? Platenmaatschappij? Het is voorbij. Gewoon leuke muziek maken en hopen dat mensen het kunnen waarderen.

  'Zie mijn songs als een cadeautje, pak het uit en ik neem je mee...'