• 'Op zondagmiddag' OVC'21

  'Op zondagmiddag weer en wind
   Naar OVC met vrouw en kind'

  OVC'21 is een voetbalvereniging waar ik vanaf 1991 voetbal. Op zondagmorgen. Vroeg uit de veren om de geur van het groene gras (of tegenwoordig de geur van rubber van het kunstgrasveld) op te kunnen snuiven. Een balletje trappen met de mannen op leeftijd. Het blijft leuk.
  In 2012 schreef ik een nummer voor het Zaterdag2 elftal van onze vereniging. Ik heb daar namelijk zelf twee seizoenen in gevoetbald. In de derde helft kwamen we op het idee om een nummer te maken voor ons elftal. Bij de thuiswedstrijden galmde het lied over de velden. 

  Het eerste van de zondag kon niet achterblijven vond het bestuur. En zo kreeg ik dit jaar het verzoek om een nummer voor het eerste te maken. Dat werd uiteindelijk 'Op zondagmiddag'. Opgenomen in de studio van Berthus Westerhuis. Het is een leuk nummer geworden. Gastmuzikanten waren John Bouwman (basgitaar) en Wim Broekman (banjo). 
  Er bleek veel zangtalent in de vereniging rond te lopen, dus ik kreeg versterking van Anouk Sibelt, Doret Bakker en Martin Koggel.
  Het was een leuk proces, met een mooi resultaat. De mannen van het eerste komen met dit nummer bij de thuiswedstrijden het veld op en staan zo al met 1-0 voor.