• Kwatta  

  Twaalf jaar lang hebben we bestaan. De band Kwatta. Marcel van der Zee - drums/ Niels Reijerkerk - basgitaar/ Jeannot Grim - electrisch gitaar/ Jan Hulsink - 2e stem en akoesties gitaar/ Ben Koenen - zang. Genoemd naar de bekende chocoladereep 'alle ogen zijn gericht op Kwatta'. 
  Elke vrijdagavond was het reperteren geblazen. Eerst in het popfront in Zwolle. Later in onze eigen oefenruimte in Kampen. Wij maakten eigen werk, Nederlandstalige pop.
  Het meest werden we vergeleken met Van Dik Hout. Want dat willen Hollanders nu eenmaal graag. Vergelijken... oooh dat lijkt op. Waarschijnlijk kwam het door mijn stemgeluid dat lijkt op die van Martin Buitenhuis. En ook ik kon qua toon zo af en toe lekker uit de bocht vliegen. 

  In al die jaren hebben we vele optredens gehad en mooie projecten uitgevoerd. Zoals onze single 'Ik mis je' voor National Geographic in het kader van de 'Dag van de aarde'. Of de single 'Van Eigen Bodem' naar het gelijknamige Nederpopfestival in Zwolle. Waar we drie keer hebben opgetreden. Eén keer samen met Jan Vayne. We behoorden tot de negen beste Nederlandstalige bands van Nederland in het kader van de 'Spits break through award'. Totdat we de finale moesten draaien in de ID&T studio op het Rembrandtplein en ze in de gaten kregen hoe oud wij waren. We dronken met Rowen Heze een biertje aan de bar, werden verwend als echte artiesten of moesten soms zelf onze drank betalen.

 • We moesten live op radio Veronica terwijl in pakhuis de Zwijger onze single werd gepresenteerd aan vele genodigden.
  Meerdere malen bezochten we de studio, totdat we zelf gingen investeren in opnameapparatuur. En zo namen we 'Voor later' op. Het bleek ons laatste kunstje. Nog voor de mix klaar was viel de band uit elkaar.