• Ben Koenen

    'Want wat hem als zelfstandig ondernemer onderscheidt van anderen is lef en passie, gekoppeld aan creativiteit'

    Van de bekende lichting 1959. Daar ben ik van. Geboren in 't Harde, een klein dorp op de Veluwe. In de jaren '70 ontwikkelde ik mijn creativiteit. Op de zonneweide in het zwembad zaten wij om Boudewijn de Groot heen en luisterden naar zijn liedjes. Hij was mijn inspirator om op mijn 15e mijn eerste gitaar te kopen. 
    Na de MAVO ben ik naar de Sprankel in Zwolle gegaan, mbo-kultureel werk. Daar ging een wereld voor mij open en werd mijn passie voor het vak aangewakkerd. Begonnen als jongerenwerker in Harderwijk en later in Wolvega. Daar ontmoette ik Tineke, waar ik inmiddels al meer dan 25 jaar mee getrouwd ben. Wij kregen twee prachtige zoons Antonie en Jorben. In 1986 heb ik part time de ASCA (Academie voor Sociaal Culturele Arbeid) in Groningen afgerond.

    Na de gemeente Dronten en  Ommen begon ik in 1997 als opbouwwerker in Zwolle. Samenlevingsopbouw en ik gingen heel goed samen. Zo goed, dat ik in 2007 besloot een eigen bedrijf op te zetten voor sociale buurt- en wijkontwikkeling. Ik wilde mijn eigen keuzes kunnen maken. En dat doe ik nog steeds maar sinds 1 augustus 2018 vanuit ons gezinsbedrijf De Buurtontdekkers. Samen met mijn twee zoons. En dat hoop ik nog heel lang vol te houden.

    Net als genieten van mijn gezin, familie, vrienden, reizen, muziek maken, voetballen, sportschool, racefietsen... het leven!